Fler tryck på gillaknappen än i statistiken

Jag tror det beror på att man inte orkar läsa jobbiga saker. Inte vill ta till sig. Låtsas som att det inte finns. Och i den medievärld vi lever i är det lätt att trycka på en gillaknapp. Som att man tagit ställning utan att ha tagit till sig. Det är nog därför som det ibland händer att det är fler gillamarkeringar på Facebook än vad det är pinnar i läsarstatistiken på mina blogginlägg. Det är ingen stor grej. Mer ett konstaterande vart vi är på väg. Vi ser en bild. Tycker den är fin när vi snabbt bläddrar förbi. Kanske läser vi några inledande rader i inlägget. Några trycker på en länk och läser hela inlägget. Så trycker vi på gillaknappen. Och går vidare. Precis som i livet. Det går vidare. Oavsett antal gillamarkeringar och statistikpinnar. Vi kan tycka att vi har ett viktigt budskap vi vill dela med andra. Det vi kan göra är att skriva och sprida. Sedan är det upp till mottagaren att bedöma. Om man vill lägga två minuter på att läsa ett helt inlägg och därefter kanske några sekunder för eftertanke. Eller om man vill bläddra snabbt, trycka många ”gilla” och därefter rusa vidare genom livet. Jag lägger ingen värdering i texten. Var och en lever med sina egna intressen och värderingar, och var och en andas livet i sin egen takt.

 Jag har ett budskap som jag vill dela med mig av och jag är glad och tacksam att det finns de som tycker att det jag skriver är något som de vill läsa! Kan jag få några att nicka igenkännande, att känna sig mindre ensam så har jag lyckats. Och kan jag kan få någon att förstå en situation som denne själv inte lever i, få någon att kanske ändra inställning, känna respekt för min Adam och andra människor med liknande eller andra svårigheter – då är det ett plus! 

  

4 tankar om “Fler tryck på gillaknappen än i statistiken

 1. Samma iakttagelser från undertecknad. Skulle faktiskt föredra att de struntade i att använda gilla-knappen i ur och skur. Jag vill att folk ska reagera och kanske ha en åsikt men vad jag har förstått som relativt ny FB-användare så måste man gilla allt! Man får inte skriva för långa inlägg där, det var därför jag startade en blogg där jag skriver när andan faller på. Som SSK träffar jag patienter som av en eller annan anledning ansöker om personlig assistent/assistenter och de får oftare avslag än vad det beviljas. Jag har hjälpt patienter, deras respektive eller föräldrar och skrivit konsekvensbeskrivningar och bifogat överklagan och då kan det hända att det går igenom, om man har tur! Dina inlägg var bra. Kommer följa din blogg om det är ok!
  Mvh
  Mariana/
  bettansbetraktelserblog

  • Hej Mariana! Ja det går fort att lära sig hur fb fungerar. Korta inlägg, helst positiva o gärna m bilder. Då läser folk. Långa, jobbiga, negativa då är det sällan man läser. Tar dig inte tiden. Det är vad jag noterade när jag skrev det inlägget. Att jag hade fler gilla än vad jag hade läsare i statistiken över det inlägg de hade gillat?! Nåväl, det är som det är.
   Vad är en SSK? Bra att du kan hjälpa de som behöver!
   Följ gärna min blogg, då blir jag glad om du gillar det jag skriver! Och jag ska kika in på din!
   Önskar dig en fin helg! /Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s