Det är liksom en viss skillnad. På diskriminering och diskriminering.

Det är skillnad på diskriminering och diskriminering. Om det är den gamla vanliga, hederliga diskrimineringen mellan man och kvinna. Eller om det gäller till exempel diskriminering gentemot personer med funktionsnedsättning. All diskriminering är fel. Jag säger inget annat.  Men – igen – det är en uppenbar skillnad på diskriminering och diskriminering.

I Söderhamn har frågan om diskriminering väckts till liv. Kvinnor anser sig ha blivit diskriminerade av kommunalrådet. Kvinnor som kan föra sin egen talan.

Det blev stora rubriker. Kommunalrådet gick ut med en ursäkt. Och nu ska det arbetas med kommunens värdegrund.

Det är intressant tycker jag som nu besöker kommunen varje helg men som har min post till ett annat postnummerområde. I en kommun som har jämlikhet som fokusområde år 2016-2019 står det på  kommunens webbplats; att i Söderhamn så verkar man för integration, inkludering och god tillgång till utbildning så att alla människor i Söderhamn ska kunna stärkas för att kunna vara med och utveckla samhället. Det är också en viktig fråga för hela kommunens utveckling att människor flyttar till Söderhamn och vill stanna kvar här.

Man arbetar så bra med det att vi var två halva familjer som kände oss tvungna att flytta till grannkommunen. Våra ungdomar ingick liksom inte i syftet med texten ovan. Man missade både deras inkludering och utbildning. Kan man kalla det diskriminering möjligen?

Jag tror det. Men, det är ju fortfarande en viss skillnad. På diskriminering och diskriminering menar jag. Till exempel om det gäller de som kan föra sin egen talan eller de som inte kan det. Det är nog för väl att år 2019 snart är till ända, så att inte kommunen behöver känna piskan längre – att jobba för integration, inkludering och god tillgång till utbildning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s