Om mig

 

Det här är omslaget till min bok. Den som jag vill skriva en dag.

by Joe P Smith, Malta

I boken ska rymmas alla mina tankar och känslor från åren som kom att bli resten av mitt liv. Det liv som jag har delat upp i två delar – före och efter Adam. Resten av mitt liv rymmer för alltid Adam. Emil och Adam. Omslaget fotades på Långholmen i Stockholm i maj 2010, av min gode vän Joseph Smith från Malta. Därav är bokens titel på engelska och min ambition är att dela med mig av vår historia även till mina engelskspråkiga vänner.

Den som vill följa mina berättelser på bloggen kommer att få läsa den frustration, sorg och oro som jag skrivit av mig genom åren. Det blir tyvärr  vid sådana tillfällen, då livet är motigt, som bläcket flyter bäst och fingrarna springer snabbast över tangenterna. Att skriva har varit en av terapiformerna för mig. Men mina berättelser innehåller också väldigt mycket glädje, kärlek, lycka, stolthet! Alla de känslor jag har som mamma till två helt underbara söner. Bloggens namn till trots, ”Resten av mitt liv” vilket kan tänkas syfta på en framtid, så  kommer jag kanske  att skriva mycket om tid som har varit. Den tid som har format mig och som har givit mig de erfarenheter och den syn på livet som jag har idag. Jag kommer också att skriva om livet idag. Om glädjen i kärleken och i att vara två. Om livet på landet i en idyll med hästar och får  i sina hagar, tuppen som väcker oss på morgonen och höns som möter upp på trappan, brevduvor som äter ur handen och kaniner som tacksamt tar emot en morot. 

Jag heter Lena och jag bor i Stråtjära, en liten by tre mil utanför Söderhamn, i Hälsingland. Kärleken förde mig hit, men det var inte långt jag flyttade. År 2012 lämnade jag och barnen Vågbro, i Söderhamn, och huset där barnen har vuxit upp, där vi hade bott i 14 år. Efter att ha varit ensam vuxen i hushållet i sju år är jag nu sambo. 

Tre år gammal kom jag med min familj – mamma Anne, pappa Bo, storasyster Marie och storebror Tomas (lillasyster Sara var ännu inte född) – att flytta upp till Söderhamn från Motala. Tre år tror jag det var sagt att vi skulle stanna. Det har blivit långt många fler. Min längtan att flytta söderut i Sverige, till landskapen med lövskog och slott och herresäten, har jag haft med mig i alla år. Möjligt att det förblir en längtan. Just nu trivs jag med livet på landet i Stråtjära.

Jag är mamma, sambo, dotter, syster, moster, faster, bonusdotter, svägerska,  vän, chef och arbetsgivare. Jag skulle kunna lägga till titlar som lärare, jurist, pedagog, sjukgymnast, sekreterare och några till. Men mest av allt så är jag nog mamma. Jag har två underbara söner! Emil och Adam. Mitt liv har i många år nu varit koncentrerat till att vara mamma – funkismamma. Det är om det du kommer att läsa. Och om andra glädjeämnen i mitt liv.

23 tankar om “Om mig

 1. Ser fram emot att följa dej och din familj på din blogg😊du skriver fängslande och jag blir ofta berörd av det du skriver och Adam som jag fått förmånen att lära känna har en speciell plats i mitt hjärta ❤️Kram!!

   • Känner glädje att hon har förmånen att ha Adam i sitt liv och den kärlek jag ser att hon har till honom gör mej varm i hjärtat,hon har utvecklats enormt att få ”jobba” med honom och han ger henne så mycket tbx❤️
    Kram!

 2. Modigt Lena, en blogg! Önskar dig all lycka med ditt annorlunda liv ett tag framöver. Kommer följa dig här också. Jätte Kram, Agneta

 3. Det kommer att bli en helt fantastisk bok som kommer att berika och stärka många personer som befinner sig i likartad situation. Låt det inte förbli en dröm. Lycka till!

 4. Vackra Lena!
  Skall bli lärorikt och känslosamt att få följa din blogg om livet du lever och få följa dina minnens fotspår som format dig till den Lena du är idag !

  • Hej! Och tack för fina ord om min blogg! Jag förmodar att du är en av oss kämpande föräldrar/anhöriga? Hoppas att du känner att du har det stöd och den hjälp som vi så väl behöver!
   Hälsningar Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s